Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Prefabricage kan ook in renovatie en transformatie ver worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld door te werken met prefab badkamers die kant en klaar op hun plek worden gezet. Dat scheelt enorm veel werk en werklieden op de bouw, zo bleek onder meer bij de transformatie van De Statenhof in Leiderdorp.

Bij de helft van het totale aantal transformaties worden al stekerbare installaties toegepast. Voor nieuwbouw van woningen in prefab modules is het zelfs onmisbaar en ook bij grootschalige renovaties wordt steeds vaker gekozen voor stekerbare elektra.

Met het huidige tempo van verduurzaming van bestaande woningen worden de doelen voor 2030 en 2050 niet gehaald. Verbouwstromen is opgericht om de verduurzaming te versnellen.

Compofloor is een prefab oplossing voor de vervanging van begane grondvloeren. Compofloor heeft een isolatiewaarde van minimaal 4,38 m2K/W en is vochtongevoelig. De prefab op maat gemaakt elementen zijn licht en gemakkelijk hanteerbaar.

Prefabricage en industrialisatie zijn onmisbaar om de verduurzaming van woningen te versnellen. Voor het opzetten van productielijnen is echter voldoende en continue vraag uit de markt nodig, maar die markt is op dit moment nog onvoldoende doordrongen van de urgentie.

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn er er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

"Met het openen van ons Qvantum kantoor in Nederland, was het niet de bedoeling om de zoveelste traditionele warmtepompleverancier te worden! We willen juist een aanjager zijn van de energietransitie en met onze slimme energiesystemen tegelijkertijd het capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnet verminderen."

Corporaties gaven in 2023 ruim 9 miljard euro uit aan onderhoud en verduurzaming. Woningeigenaren vroegen voor 115.175 woningen ISDE-subsidie aan. Het aantal warmtepompen in de bestaande bouw? Bijna 110.000, waarvan minimaal de helft hybride. Een duik in de cijfers.