Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

VMRG is kennispartner van de vakbeurs. Op woensdag 15 mei organiseert de brancheorganisatie voor de metalen gevelbouw er een ronde tafelsessie. Wij spraken directeur Henk Zoontjens over de toepassing van metalen ramen, deuren en vliesgevels in gebouwen bij renovatie, transformatie en groot onderhoud.

Innovaties worden steeds belangrijker bij onderhoud. Om onder meer onderhoud voorspelbaar te maken, lekkages te detecteren en storingsmeldingen efficiënter te maken.

Bij groot onderhoud blijkt vaak dat oude schoorstenen niet meer voldoen aan hedendaagse eisen. Regelmatig is er sprake van lekkage en vormt de schoorsteen een koudebrug.

Een sterke focus op het bestaande. Dat is wat ingenieurs- en adviesbureau Nebest kenmerkt. Niet voor niets ligt de basis van het bureau in het uitvoeren van inspecties. Daarmee brengt Nebest de restlevensduur in kaart of bijvoorbeeld de oorzaken van schades. Zulke inspecties zijn feitelijk onmisbaar bij onderhoud en transformatie van vastgoed.

De onderhoudsbranche is ‘redelijk positief’ over de afgelopen periode. “Dat betekent dat we niet klagen, maar het kan beter als we geen obstakels tegen zouden komen. Hobbels in het verhaal.” Aldus directeur Okke Spruijt van Koninklijke OnderhoudNL.

Maar liefst 337 van de 342 Nederlandse gemeenten vroegen vorig jaar subsidie aan voor de Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk LAI). Hiermee kunnen zij eigenaren helpen om hun koopwoning met een lage WOZ-waarde te isoleren en zo het energielabel te verbeteren.

Welke daken zijn geschikt of geschikt te maken voor PV-panelen? Databestanden van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland brengen ze nu per regio in beeld. Zo kunnen dakeigenaren, installateurs en overheden gericht aan de slag met zonne-energie.

Corporaties voeren hun investeringen in verduurzaming op. Bijna 40% van de corporatiewoningen heeft energielabel A of beter. Het aantal woningen met energielabel E, F of G is ten opzichte van 2022 afgenomen van 247.400 naar 180.700 woningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmarkcijfers van Aedes vereniging van woningcorporaties.