Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

De ‘Zonneladder’ geeft voor de plaatsing van PV-panelen de voorkeur aan daken. RVO zette voor gebouweigenaren een aantal aandachtspunten op een rij.

Gebouwen in Nederland gebruikten in 2021 iets meer aardgas dan in 2020, zo meldt de jaarlijkse monitor verduurzaming gebouwde omgeving van RVO.

Op 1 januari startte de nieuwe Subsidieregeling verduurzaming verenigingen van eigenaars (SVVE), die wordt uitgevoerd door RVO Nederland.

De druk om enkel glas in huurwoningen te verbieden, neemt toe. De Tweede Kamer roept het kabinet op om zo’n verbod in 2029 of 2030 in te laten gaan.

Natuur & Milieu heeft in de Woningmonitor inzichtelijk gemaakt in welke gemeenten en wijken de woningen staan met de slechte energielabels E, F of G.

Het gebouw aan de Bloemsingel 1 in Groningen wordt geschikt gemaakt als permanente huisvesting voor het University College Groningen (UCG).

Een op de drie VvE's lukt het niet om met de bewoners overeenstemming te bereiken over verduurzaming, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Er staan 48.000 vacatures open voor vakmensen die de energietransitie mogelijk moeten maken, blijkt uit een analyse van het UWV.