Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

BAM Wonen heeft voor Amvest in Bussum 92 huurappartementen verduurzaamd. Vrijkomende materialen hebben zo veel mogelijk aangeboden voor hergebruik.

Met meer subsidie en minder regels wil Amsterdam eigenaren stimuleren om historische winkelpuien in hun volle glorie te herstellen.

Twee miljoen woningen zijn nu al betaalbaar te verduurzamen. De investeringen verdienen zich binnen 15 jaar terug en geven dus geen extra kosten.

Prefabricage lijkt zich nog vooral te richten op nieuwbouw. Niettemin maakt ook de renovatiemarkt de stap naar prefab, liefst in handzame elementen.

De energietransitie is een belangrijk thema op de Vakbeurs Energie, zowel in het kennisprogramma als in het aanbod van de exposanten.

De Alliantie en BAM Wonen starten met de verduurzaming van de 61 historische sociale huurwoningen in Wijkje 77 (Berg Zuid) in Amersfoort. Het project is in nauwe samenwerking met de bewoners vormgegeven. De werkzaamheden starten eind augustus. De oplevering staat gepland voor begin 2022.

Over anderhalf jaar, 1 januari 2023, moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Meer dan de helft voldoet echter nog niet aan deze verplichting. Waar in de afgelopen jaren een constante groei in het aandeel groene energielabels te zien was, is deze groei in het afgelopen half jaar afgezwakt. Met nog anderhalf jaar te gaan, is dit geen gunstige ontwikkeling, stelt RVO.

Pas op voor een onoverzichtelijke stapeling aan verduurzamingsmaatregelen voor woningen en huiseigenaren, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. Dit naar aanleiding van de ambitieuze extra verduurzamingsmaatregelen die de Europese Commissie onlangs presenteerde in het ‘Fit for 55’-pakket dat bij de Green Deal hoort.