Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Webinar Via gebouwschilrenovatie naar NOM?

Via gebouwschilrenovatie naar NOM?

Datum
dinsdag 26 januari 2021

Tijd
11:00 - 12:00 uur

Webinar gemist?

U kunt het webinar via onderstaande knop terugkijken. Download hier een overzicht van de vragen & antwoorden die gesteld zijn tijdens het webinar.

Een Nul Op de Meter (NOM) woning heeft op jaarbasis, per saldo, een gemiddeld energieverbruik van nul. NOM speelt een belangrijke ontwikkeling in de energietransitie.

In dit webinar gaan we in op de rol en het effect van gebouwschil. Van isolatie tot BIPV.

Onze reis naar aardgasvrij in 2050 kent verschillende fases. We kennen het einddoel, maar doen ook tussenstations aan. Een duidelijk tussenstation is 2030, maar er zijn er meer.

In dit webinar bespreken we welke. En welke keuzes we gaan maken, nu er nog steeds onduidelijkheid is en verschillende visies zijn. Waar ligt de twijfel en waar doen we goed aan? Is renoveren door isolatie - of enkel naar label B - voldoende, of kijken we alleen naar de nieuwe geïsoleerde jas?

En hoe worden bewoners daar optimaal bij betrokken? Duidelijk is dat voor veel woningen renovatie nú noodzakelijk is en dat deze ná renovatie nog tientallen jaren aan de richtlijnen moeten voldoen.

Programma

In dit webinar gaat moderator Jonathan Reitsma, expert schilrenovaties en NOM, in gesprek met experts, opdrachtgevers en belanghebbenden over de rol van gebouwschilrenovatie en aanpalende thema's. Er zal aandacht zijn voor de renovatie van gestapelde - en grondgebonden woningen (corporatiewoningen).

Sprekers

Lars Zwart

Senior architect bij op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs.

Thema: gestapelde woningrenovatie

John Bouwman

Partner  en senior adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs

Thema: gestapelde woningrenovatie

Hans van Vucht

Directeur van Centrum voor Woononderzoek.

Thema: bewonersperspectief

Margriet Drijver

Boegbeeld van Renovatieversneller.

Thema: grondgebonden woningrenovatie.