Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Ventileren met warmteterugwinning is bezig aan een opmars in de bestaande bouw. Voor elke situatie is vandaag de dag wel een oplossing te bedenken. “Het assortiment is gewoon heel erg breed”, beaamt product manager Ellen Feddes van fabrikant Zehnder.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) komt eind 2024 met een bijgewerkte Startanalyse aardgasvrije buurten. Om een zo actueel mogelijk beeld te kunnen geven, vraagt het input van gemeenten.

Er komt een Europees keurmerk voor infraroodpanelen. Het Quality Label Infrared is ontwikkeld door de European Infrared Heating Alliance (EIHA), Stichting Binnenklimaattechniek en ingenieursbureau Peutz.

De Duurzame Warmteschijf helpt opdrachtgevers en opdrachtnemers bij het maken van keuzes. “Als de ambitie is om de woningen te gaan verwarmen met een warmtepomp, kan je in gesprek over wat dat betekent voor de andere twee taartschijven: de warmtebehoefte en het afgiftesysteem.”

VMRG is kennispartner van de vakbeurs. Op woensdag 15 mei organiseert de brancheorganisatie voor de metalen gevelbouw er een ronde tafelsessie. Wij spraken directeur Henk Zoontjens over de toepassing van metalen ramen, deuren en vliesgevels in gebouwen bij renovatie, transformatie en groot onderhoud.

Innovaties worden steeds belangrijker bij onderhoud. Om onder meer onderhoud voorspelbaar te maken, lekkages te detecteren en storingsmeldingen efficiënter te maken.

Bij groot onderhoud blijkt vaak dat oude schoorstenen niet meer voldoen aan hedendaagse eisen. Regelmatig is er sprake van lekkage en vormt de schoorsteen een koudebrug.

Een sterke focus op het bestaande. Dat is wat ingenieurs- en adviesbureau Nebest kenmerkt. Niet voor niets ligt de basis van het bureau in het uitvoeren van inspecties. Daarmee brengt Nebest de restlevensduur in kaart of bijvoorbeeld de oorzaken van schades. Zulke inspecties zijn feitelijk onmisbaar bij onderhoud en transformatie van vastgoed.